U bent hier

Diaconaat

 

Onze diaconie ondersteunt meerdere projecten in binnen- en buitenland. Graag laten we u hier nader kennismaken met een aantal van deze organisaties:

Missionair Diaconaal Centrum De Herberg
In onze jachtige maatschappij vallen velen uit de boot. Soms kun je het gewoon niet meer aan. Missionair Diaconaal Centrum 'De Herberg' in Oosterbeek wil mensen opvangen die vastgelopen zijn, in psychisch, sociaal of ander opzicht. Het kan dus gaan om heel verschillende problemen. Maar altijd wil men vanuit 'De Herberg' de helpende hand bieden met het oog op Gods liefde voor zondaren.


GZB
De Gereformeerde Zendingsbond (GZB) is een bekende zendingsorganisatie die veel zendingswerkers in dienst heeft. Hier kunt u doorlinken naar de website van de GZB, waar u alle informatie kunt vinden over hun brede arbeidsterreinen. U maakt hier nader kennis met de zendingswerkers en de landen waar ze werken. Ook door middel van de Kapelbode, het gemeenteblad van de Kapelgemeente, wordt u geregeld op de hoogte gehouden van het werk van de GZB. Zonder enige twijfel een organisatie die onze giften meer dan waard is!

IZB - voor zending in Nederland
"Maakt alle volken tot Mijn discipelen." Zending begint echter niet pas over de grens. Nederland is zendingsland, want miljoenen Nederlanders kennen Christus niet. Velen van hen wonen in onze straat of behoren tot onze vrienden- en familiekring.
De IZB helpt daarom gemeenten en gemeenteleden door middel van toerusting om Christus bekend te maken, tot eer van God en heil van mensen. Dit zendingswerk in eigen land vraagt dan ook onze volledige steun.